Ortodontie

Programari : +40 756 955 895

Pe langa un aspect inestetic, dintii care sunt asezati incorect sunt mai greu de ingrijit, se pot pierde mai devreme din cauza cariilor si din cauza parodontopatiei. In plus, muschii masticatorii sunt obligati sa depuna un efort suplimentar, un lucru care poate duce la dureri de cap sau la disfunctia articulatiei tempo-mandibulare.

Ortodontia reprezinta o ramura a stomatologiei care se ocupa cu corectarea unor anomalii dento-maxilare, cu nivelarea si alinierea dintilor sau cu reglarea ocluziei pentru a se obtine o muscatura corecta. Primul pas este consultul unui medic specialist ortodont. In urma acestui consult, in functie de nevoi si in functie de preferintele pacientului se va alege un aparat:

Un aparat mobil – in cazul pacientilor care sunt in crestere (copiii cu varsta cuprinsa intre 7-12 ani) se apeleaza in general la aparatele mobile pentru a ghida cresterea osoasa. Aceasta metoda de tratament poarta numele de ortopedie dento-faciala si este cel mai adesea urmata de un tratament ortodontic fix pentru alinierea dintilor, cu bracketsi.

Un aparat dentar clasic – sistem care presupune mentinerea arcului in bracket prin intermediul unor ligaturi (transparente sau colorate). Ligaturile sunt cele care activeaza aparatul si este necesara schimbarea lor odata la 4-5 saptamani. Atunci cand se ia in calcul un astfel de tratament trebuie avut in vedere si efectele secundare precum resorbtii osoase, retractii gingivale, un tratament mai lent sau igiena ingreunata.Purtarea unui aparat dentar nu mai reprezinta un dezavantaj estetic pacientul avand la dispozitie

Top
Translate »