Odontoterapie

Programari : +40 756 955 895

Odontoterapia reprezinta o ramura a serviciilor stomatologice care se ocupa cu tratamentul unei carii dentare, a efectelor si complicatiilor aduse de o carie precum si cu traumatismele dentare sau tratamentele dupa implantele dentare.

Caria dentara reprezinta o afectiune a cavitatii orale care se manifesta prin distrugerea testurulor dure din componenta dintelui (dentina, cement si smalt). Principala cauza – actiune bacteriilor nocive la nivel oral care, in conditii favorabile precum igiena precara, umiditate, cadura, vor produce acizii capabili sa demineralizeze si sa slabeasca rezistenta tesuturilor.

Cum putem observa prezenta cariei in prima instanta?

  • Durere dentara;
  • Sensibilitate la dulce, la rece sau la cald;
  • Respiratie urat mirositoare;
  • Dinti care prezinta coloratii negre, maronii sau gri pe unelesuprafete;

Tratamentul cariei dentare variaza in functie de gradul in care dintele este afectat. In faza incipienta se recomanda periajul dintilor cu o pasta fluorata sau un tratament pe baza de fluor. Obturatia este unul din cele mai populare tratamente on cazul unei carii, un material care acopera cavitatea si reface dintele, acesta din urma ajungand la forma initiala. Este o metoda care se foloseste dupa ce specialistul indeparteaza caria. Daca dintele este puternic afectat atunci se va apela la coroana de substitutie care va reusi sa estetice. Daca un dinte nu mai poate fi salvat si o interventie chirurgicala de extractie este necesara, se actioneaza in asa fel incat sa se reduca la maxim durerea si pentru a se evita orice traumatism.

Procedurile de chirurgie dentara si orala sunt folosite in cabinetul stomatologic doar atunci cand sunt absolut necesare, efectuate fiind de medicii specialisti. Este extrem de important ca pacientul sa respecte intocmai toate sfaturile primite de la medicul stomatolog, de la medicul care a efectuat interventia chirurgicala pentru a se accelera vindecarea cat mai rapida a zonei respective. Inaintea unei interventii chirurgicale dar si dupa interventie, in mod periodic, este necesara o igienizare completa a cavitatii bucale (periaj profesional, detartraj, air flow) cu scopul de a se preveni aparitia unor infectii.

Prin chirurgia dento-alveolara se rezolva chirurgical probleme complicate ale sistemului dento-maxilar: granuloame apicale, chisturi maxilare, molari de minte, extractii dentare dificile, abcese periosoase, tratamente chirurgicale protetice, chirurgie parodontala, augumentari osoase, sinus lift.

Top
Translate »