Parodontologie

Programari : +40 756 955 895

Una din cele mai raspandite afectiuni dentare la nivel global este parodontoza si se poate identifca prin inrosirea si inflamarea tesuturilor moi care inconjoara dintele (gingia).

Cum se trateaza parodontoza? In functie de stadiul la care pacientul ajunge la medicul specialist, tratamentele sunt diferite. In cazul in care boala se afla intr-un stadiu incipient si se manifesta prin inflamatia gingiei, fara ca radacina dintelui sa fie afectata, dezgolita, atunci tratamentul va consta in sedinte de igienizare. Pacientii vor fi instruiti cum sa efectueze igienizarea corecta la ei acasa,cu ajutorul unei paste de dinti care sa ajute la vindecarea gingiei si care sunt cele mai bune aparate pentru a se mentine o igienizare cat mai buna in timp (ata dentara, perii interdentare, dus bucal). Sedintele periodice de monitorizare a evolutiei starii gingiilor si de igienizare profesionala sunt obligatorii.

In cazul in care inflamatia a reusit deja sa patrunda si in zona dintre dinte si gingie, medicul parodontolog va indeparta tesutul osos deteriorat de sub gingie. Aceasta procedura poarta numele de chiuretaj in camp deschis si consta in curatarea prin intermediul unui instrument special a tesutului deteriorat dintre os si gingie si spalarea zonei cu ajutorul unor substante antiseptice cu scopul de a se indeparta bacteriile. Aceasta procedura nu este una dureroasa deoarece este efectuata sub anestezie. In functie de gravitatea bolii, procedura se va relua odata la 2-3 luni.

In cazul in care dintii au inceput sa se miste, acest lucu inseamna ca osul menit sa ii sustina a fost grav afectat si, pe langa procedurile mentionate mai sus, este nevoie de o serie de substante de tip antibiotic menite sa ajute organismul sa lupte impotriva agentilor externi, pentru o vindecare cat mai grabnica.

Prin tratamentele parodontale vizeazam insanatosirea tesuturilor parodontale. In urma tratamentelor de dezinfectie a cavitatii orale, se monitorizeaza in mod periodic sanatatea gingiilor si se realizeaza igienizari profesionale care ajuta la mentinerea sanatatii orale.

-fluorizare topica

-badijonari gingivale

-imobilizare dinti cu banda fibra de sticla

Top
Translate »