Profilaxie

Programari : +40 756 955 895

Sanatatea gigiilor si a dintilor depinde in mare masura de o igiena orala adecvata. Numerosi sunt pacientii care subestimeaza imporanta procedurilor zilnice de igiena orala. In realitate, igiena regulata si corecta a dintilor reprezinta una din cele mai simple si mai eficiente metode de prevenire a bolilor dentare si gingivale. De mentionat este si faptul ca procedurile de igiena nu ar trebui sa se limiteze la periajul dintilor acasa, specialistii recomanda efectuarea unui detartraj in cabinetul medicului specialist minim odata la sase luni.

Astfel, profilaxia dentara are menirea de a preveni aparitia si evolutia cariei dentare dar si bolii parodontale in stomatologie preintampinand aparitia unor complicatii. Detectarea precoce reprezinta cheia pentru evitarea tratamentelor costisitoare si complicate deopotriva.

Profilaxia dentara poate fi de doua feluri:

Personala: un periaj dentar regulat, apa de gura si ata dentara dar si o alimentatie sanatoasa;

Profesionala: un control stomatologic periodic, un periaj profesional , airflow sau detartraj – efectuate de doua ori pe an;

Exista trei categorii de factori care influenteaza apariria unei carii dentare si bolilor parodontale:

Un factor infectios – reprezentat de microbii sau de bacteriile situate in placa dentara;

Un factor alimentar – reprezentata de alimentele pe care le consumam zi de zi, alimente care contin proteine, lipide, glucide si vitamine. Dintre aceste alimente, cele care cauzeaza cel mai mult aparitia afectiunilor dentare sunt glucidele.

Terenul – acesta este reprezentat de calitatea tesuturilor dento- parodontale. Acest teren se refera in primul si in primul rand la calitatea dentinei si smaltului. Cu cat acestea sunt mai dure, cu atat probabiblitatea aparitiei cariilor dentare este mai scazuta;

In clinica noastra oferim urmatoarele servicii de profilaxie dentara:

Fluorizare;

Detartraj cu ultrasunete

Airflow

Periaj profesional;

Indrumari cu privire la igiena orala;

Top
Translate »